Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Rautalehti

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Tomi on lukioluokkia käyvä lahjakas poika. Hänellä on kiihkeä tarve kohota ympäristöstään, joka on täynnä kurjuutta, väkivaltaa ja kirjavan vellovaa elämää. Koti on rähjäinen puutalo sekalaisine asukkaineen ja oma perhe muodostaa varsinaisen ihmissotkun. Lämmin ja avarakatseinen äiti elättää perhettä torikauppiaana. Isä on - ehkä sodan vaurioittamana - sortunut rappioalkoholistiksi. Mummu on uniennäkijä ja tarinankertoja ja hänen muisteluissaan työväenliikkeen esitaistelijoihin kuulunut vaarivainaa on yhä elävä voima perheen keskuudessa. Isosisko Elina synnyttää aviottoman lapsen tähän pesään, jossa on jo ennestään kihisemällä lapsia - eläväiset näpistelijät Arja ja Hippi, Markku, äidin synninlapsi pikku Niina.
Kirjassa toistuvat sodan ja väkivallan teemat monin vivahtein – jokapäiväisissä tapahtumissa, isän kohtalossa. Paula Karasti kuvaa henkilöhahmojaan ja heidän erikoislaatuisia kohtaloitaan lämpimästi ja värikkäästi.
(takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasanayhdistelmät
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
romaani
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
274
Kustantaja