Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Varmuus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Onko toista ihmistä mahdollista tuntea?

Matthew ei koskaan puhunut tyttärelleen Gailille lapsuudestaan Borneossa. Ei sen idyllistä eikä ystävyydestään Ani-nimisen tytön kanssa. Niin ikään hän on pitänyt omana muistonaan isänsä häpeällisen kohtalon sodanaikaisessa Sandakanissa. Nyt Gail on kuollut, mutta hän ehti löytää isästään tarinan. Sen lähteet ovat vieraalla maaperällä, menneisyydessä ja paikassa, jota ei enää ole.
Varmuus vie lukijan vuoroin tämän päivän Vancouveriin, vuoroin toisen maailmansodan aikaiseen Brittiläiseen Pohjois-Borneoon, nykyiseen Malesiaan. Madeleine Thienillä on erityisen viehättävä tapa punoa ja kertoa tarinansa. Huolellisesti rakennettua, monisäikeistä mutta hallittua kertomusta on verrattu Michael Oondatjen Englantilaiseen potilaaseen.

Kiriyama Pacific Rim Book Prize -ehdokas 2007

Madeleine Thien syntyi Kanadassa samana vuonna kuin hänen vanhempansa muuttivat sinne Malesiasta. Thien asuu nykyään Quebecissä, mutta vietti ennen Varmuus-romaanin kirjoittamista kaksi vuotta Hollannissa. Sekä malesialainen tausta että siirtolaisuus ovatkin vahvasti läsnä hänen kirjoissaan. Thienin esikoisteos Simple Recipes voitti neljä kirjallisuuspalkintoa, muun muassa Kanadan kirjailijaliiton tunnustuksen lupaavimmalle nuorelle kirjailijalle. Lisäksi Madeleine Thien on kirjoittanut ja kuvittanut lasten kuvakirjan.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

299

Kustantaja

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

332

Kustantaja

Kääntäjä