Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Henkiin herätetty

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Vaahteran sairaalan asuntolasta löytyy ruumiita. Halloween-yönä murhataan kaksi sairaanhoitajaopiskelijaa raa'asti. Sairaalan vartija Jari Viirilä alkaa selvittää poliisien kanssa asuntolan tapahtumia. Tiiviissä yhteisössä myös huhut kiertävät nopeasti. Harrastetaanko sairaalassa mustaa magiaa? Onko murhatuilla työtöillä ollut suhde henkien manaajaan? Ja kuka on valvontakameroissa näkyvä mustakaapuinen hahmo? Murhattujen opiskelijoiden ystävä Sanna Tiainen päättää kuitenkin jäädä pikkuhiljaa tyhjenevään asuntolaan, kuin uhmatakseen kohtaloaan. Hän haluaa tietää, kuka hänen ystävänsä on murhannut. Pelon kierre alkaa ja ruumiita tulee lisää.
(Laura Norris/ Sanojen aika)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Maailma seisahtui. Hetken Sanna luuli taas näkevänsä pahaa unta.
Vuoteella selällään makaava nainen oli alaston ja pää oli peitetty verisellä vaatteella. Kädet oli sidottu ja jalat olivat harallaan. Lattialla mytyssä olevat peitot näyttivät nekin veren tahrimilta. Yöpöydän vieressä oleva tuoli oli potkaistu nurin ja pöydällä olleet lehdet lennähtäneet lattialle.
- Anna olla, minä katson, Sanna henkäisi paikoilleen jähmettyneelle Henriikalle.
Hän lähestyi vuodetta ja tunsi kiukkunsa nousevan. Tyhmää, niin tyhmää! Joku pilaili heidän kustannuksellaan, eikä sillä ääliöllä ollut tajua edes siitä, että rima oli alitettu jo aikoja sitten! Jos sängyssä makaava tyttö oli Kaija-Leena, huono pila oli todella mennyt liian pitkälle!
Otettuaan pari askelta hän pysähtyi, jokin harasi vastaan, ja Sanna tunsi äkkiä jäätävän kylmyyden hiipivän jäseniinsä.
Lähempää kaikki näytti sata kertaa pahemmalta kuin ovelta. Verta oli joka puolella eikä naisen asento näyttänyt luonnolliselta. Ikään kuin vuoteessa makaavan ruumis olisi väännetty väkisin siihen missä se oli.
Sanna voitti vastenmielisyytensä, otti nopeasti puuttuvat askeleet ja irrotti tahmaisen vaatteen, joka peitti naisen kasvot.
Psyykkinen sokki iskee jokaiseen eri tavalla. Sanna näki kaiken tarkasti, selkeästi ja yksityiskohtaisesti, mutta vain sen, minkä hänen aistinsa suostuivat näkemään.
Kuollut. Kaija-Leena oli kuollut!
Ammolleen revähtäneet silmät, ulos työntynyt mustunut kieli, runnelluille kasvoille hyytynyt veri. Kurkun ympärille kiristetyt siteet. Puukoniskujen aiheuttamat viillot. Joka puolella. Verta joka puolella.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

jännitysromaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

271

Kieli

Sarjamerkintä