Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Punainen Fiat BA 777

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kun Arto Karras, maineikas kapellimestari, päättää jälleen asettua kotimaahansa, se merkitsee suurta elämänmuutosta myös hänen tyttärelleen: ensi kerran Outi Karras nyt asuu saman katon alla kuuluisa isänsä kanssa Kulosaaren-huvilan emäntänä. Outi on mukana kutsuilla, konserteissa, seurapiiritilaisuuksissa, näkee isäänsä ihailtavan ja liehiteltävän – mutta havaitsee myös saaneensa salaperäisen vihamiehen, joka yrittää raivata hänet tieltään. Onko selitys löydettävissä Arto Karraksen menneisyydestä? Vaiko nykyisyydestä: onko Outi esteenä viulutaiteilija Selja Solan tai rouva Broströmin suunnitelmille?
Sitten Lokkiluodolla tapahtuu murha ja elämä muuttuu painajaisuneksi. Kuka on murhaaja? Outi tuskin uskaltaa tunnustaa pelkoaan itselleenkään…
Teatterinjohtaja Glory Leppänen, hienon ”Tulesta tuhkaksi” muistelmateoksen kirjoittaja, tarjoaa nyt lukijoille yllätyksen: jännitysromaanin, jota ryydittävät kirpeät huomiot ns. kulttuuripiireistä intrigiineineen ja itsetehostuksineen, salonkileijonineen ja leijonanmetsästäjineen. Romaani on leikkimielellä kirjoitettu, tavallaan ”käsikirja” kaikille, joita paikka auringossa houkuttaa.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

jännitysromaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

173

Kieli