Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kuvajaisia

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Elga Sesemann on sodanjälkeisen maalaripolvemme huomatuimpia edustajia, joka jo ensimmäisiä kertoja julkisuudessa esiintyessään sai arvostelijain varauksettoman tunnustuksen omintakeisen ekspressiivisestä ilmaisustaan. Nyt taiteilijatar on ryhtynyt käsittelemään ”varhaisempia aiheitaan” – kuten hän itse on lausunut – sanan siveltimellä, ja tulos on yhtä onnistunut.
Nämä ”varhaisemmat aiheet” ovat lapsuuden muistikuvia, jotka liittyvät rajan taakseen jääneeseen, Viipurin liepeillä sijainneeseen kotiin, sukulaisiin, joista useimmat ovat värikkäitä ja sangen erikoisia persoonallisuuksia, sekä lähistöllä olleeseen vanhaan sukukartanoon. Lapsen voimakkaat, värikylläiset havainnot ovat pukeutuneet tiiviiseen, tehoavaan sanalliseen asuun. Lukija tuntee siirtyneensä kaksikymmen- ja kolmikymmenluvuille tähän omalaatuiseen ympäristöön, jolla on huomattavan kansainvälinen leima: Viipurin lähellä sijaitsevan tehtaan tienoille, Kannaksen hiekkarannoille, vanhan kartanon puistoon ja saleihin.
Katkelmat, impressiot, koostuvat lapsen maailmaksi, irrallisista yksityiskohdista rakentuu taiteilijan omakuvan lapsuuden vuosilta.
(takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
erään omakuvan taustamaisemaa
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
156
Kustantaja