Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Isänmaan asialla

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kahden nuoren mutta kyynisen helsinkiläistoimittajan tutkimusmatka suomalaisuuden ytimiin muuttuu mielipuoliseksi odysseiaksi yhteiskunnan ulkopuolelle. Sieltä Rantala ja Lahdenmäki läpivalaisevat suomalaisen politiikan ontot miehet.

He ryyppäävät Raumanmeren Juhannuksessa Tony Halmeen kanssa – juomaputki, joka päättyy Halmeen piripäiseen pistoolisessioon eiralaisessa vuokra-asunnossa. Lahdessa kaksikko pinkoo pakoon sähköpatukalla aseistautuneita kehonrakentajia, Oulussa uskovaisia homoja. Inarissa Rantala ja stadilainen linnakundi kaatavat salaa hirven, mutta entinen vanki esittää toimittajille vain yhden vaatimuksen: Palauttakaa Ässärykmentin kunnia!

Isänmaan asialla on kunnianosoitus gonzojournalismin klassikolle Hunter S. Thompsonille. Se riisuu alastomaksi sukupolven, joka osaa vain nuolla ahteria: ensin ryssien, nyt jenkkien. Valtaa pitäviä kirjoittajat pakenevat hallituskriisin ajaksi Viroon ja lopulta rajan yli Norjaan seuraamaan kuvottavaa sadomasokistista näytelmää Nato-tukikohdassa.
(Takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

Matkaopas syrjäytettyjen Suomeen

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

238

Kustantaja

Kieli