Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hurmeinen kuu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Etsiväylikonstaapeli Lloyd Hopkins rakastaa työtään, perhettään, naisia ja viattomuutta. Taitava ja tarkkavaistoinen Hopkins kiitää Los Angelesin yössä pelastamassa sieluja omansa kustannuksella. Hopkinsin haastajaksi nousee murhaaja, joka pelastaa viattomia viemällä heidän henkensä. Niin nerokkaasta sarjamurhaajasta on kyse, että kahdenkymmenen vuoden aikana tehtyjä rikoksia ei ole yhdistetty toisiinsa, vaan kuolemat on luokiteltu itsemurhiksi. Miesten kohtaaminen kasvaa klassiseksi hyvän ja pahan taisteluksi.

Hurmeinen kuu aloittaa kolmiosaisen Lloyd Hopkins -sarjan vahvasti. Se alkaa Los Angelesista vuoden 1965 mellakoista, joissa Hopkins hankkii kannuksensa, ja siirtyy 18 vuotta eteenpäin sarjamurhaajaan kannoille. Kirja julkaistiin alun perin vuonna 1984. Se oli ensimmäinen koskaan julkaistu sarjamurhaaja-tarina ja James Ellroyn kirjoista ensimmäinen, josta tehtiin elokuva (Cop, 1987).

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Elokuvat

Vie pois Kirjasampo.fi-sivustolta.

Tekstinäyte

Lokakuun päivä oli savusumuinen ja lähes helteinen. Lloyd haki tunnuksettoman Matadorinsa Parker Centerin parkkipaikalta ja ajoi länteen Sunsetiä. Hän muisteli lähes kahta vuosikymmentään ja suurten unelmiensa toteutumista: työpaikkaa, vaimoa ja kolmea ihanaa tytärtä. Työ oli ollut jännittävää ja jopa surullista täyttymyksen ylenpalttisuudessa, avioliitto vakaa siinä mielessä että hänestä ja Janicesta oli tullut vahvoja ja tyttäret olivat riemunaihe ja elämäntarkoitus itsessään.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

286

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

352

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä