Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

King Kong

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kaikkien kauhutarinoiden klassikko alkuperäisessä muodossaan eli pöyristyttävän jännittävä kertomus siitä kuinka kaunotar voittaa hirviön.

Tämä kirja perustuu alkuperäiseen vuonna 1933 valmistuneeseen King Kong elokuvaan, jonka ohjasi filmituottaja Merian C Cooper. Käsikirjoitus oli Edgar Wallacen. Vaikka elokuvan ensi-ilta osui päiviin, jolloin Franklin D. Roosevelt oli sulkenut pankit ja lama oli pahimmillaan, se tuotti jo neljänä ensimmäisenä päivänä tekijöilleen 90 000 dollaria. King Kongista on vastikään tehty uusi elokuvaversio joka parhaillaan valloittaa maailmaa.

King Kong on kaksitoistametrinen hirviö. Se elää kaikessa rauhassa Pääkallosaarella, Sumatrasta lounaaseen, alkuasukkaiden palvomana ja pelkäämänä. Mutta sitten sen hyvin järjestetty elämä järkkyy. häikäilemättömän ahne patti-poskeen-filmien tekijä saa siitä vihin ja säntää seurueineen paikalle. Hirviö saa morsiamekseen kauniin Ann Darrowin – eikä kuitenkaan saa. Hurjien viidakkoseikkailujen jälkeen King Kong raahataan kahleraudoissa New Yorkiin, jossa se vihdoin ryhtyy vaatimaan oikeuksiaan. Ryöstämänsä Ann mukanaan se kapuaa Empire State Buildingin katolle. Ja armeijan koneiden tulipilvien saartama, sadan ja kahden kerroksen korkeudessa tämä kaikkien aikojen uskomattomin, dramaattisen ja traagisin rakkaustarina täyttyy.
(takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Elokuvat

Vie pois Kirjasampo.fi-sivustolta.

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

188

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä