Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Mies ja keinuhevonen

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Martti Lindqvistin ensimmäinen romaani, fiktiivistä jatko ’Miehen mittaiselle miehelle’ – yllättävä, rohkea ja haasteellinen kokeilu.

Mies jättää menneisyytensä: avioliiton, työn, talot ja tavarat. Hän matkustaa J:n kaupunkiin mukanaan lapsuuden keinuhevonen. Tämä nimetön mies haluaa löytää toisen menneisyyden – hän kulkee pienen pojan ja keinuhevosen aikaan, läpi lapsen pelkojen ja syyllisyyden, kohtaamaan silloista itseään, sillä ”haavaton käytävä parantamassa siellä, mistä ne on saatu. Muutan ne eivät lakkaa märkimästä.”
Mies kiertelee muukalaisena tuttuja seutuja, kuljeksii kaduilla, kirkoissa ja kapakoissa, käy todellisia ja kuviteltuja keskusteluja…Matkasta lapsuuden kaupunkiin muodostuu matka arkitodellisuuden ulkopuolelle, unen ja alitajunnan kätköihin – ja viimein sille rajalle, jossa on katsottava itseään silmästä silmään, tunnustettava rakastamisen kipeys. Naamioista ja harhoista riisuttu löytää itsestään ihmisyyden kaikki värit, myös ne sameat ja tummat.

Martti Lindqvist on väkevästi ja kokonaisvaltaisesti ihmisen puolella, kaukana kuolleista dogmeista ja tyhjistä liturgioista. Olemassaolon ylistys on kätketty pienen pojan kirjeeseen: ”Kiitos elämästä!”
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

186

Kustantaja