Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Mausteena Fernet Branca

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Gerald Samper on englantilainen kirjailija, joka on omasta mielestään erittäin sivistynyt ja kielellisesti lahjakas, mutta on kohtalon oikusta päätynyt kuuluisien urheilijoiden haamukirjailijaksi. Hän asuu Toscanassa viehättävässä pikkukaupungissa omassa rauhaisassa yksinäisyydessään kunnes naapuriin muuttaa itäeurooppalainen Marta, jota Gerald pitää moukkamaisuuden ruumiillistumana.

Sekä Marta että Gerald ovat yksinäisiä ja tapailevat ruoanlaiton merkeissä, vaikka eivät oikeastaan voi sietää toisiaan. Naapurusten tapaamisille on ominaista liiallinen Fernet Brancan nauttiminen ja sellaisten ruokien syönti, joissa kyseinen yrttilikööri on keskeisenä ainesosana. Reseptit on kirjoitettu ylös lukijoiden iloksi ja hämmästykseksi. Väärinymmärrykset sekä molemminpuoliset ennakkoluulot tuovat kirjaan herkullista huumoria ja yllättävät juonenkäänteet pitävät lukijan tiukasti otteessaan.

Kirja on ollut myynti- ja arvostelumenestys ja se on saavuttanut kulttimainetta Euroopassa. Kirjailija James Hamilton-Paterson on kotoisin englannista, mutta hän on asunut jo 25 vuotta vuorotellen Toscanassa ja Filippiineillä. Hän on saanut vuoden parhaalle brittiteokselle myönnettävän arvostetun Whitebread-palkinnon kirjastaan Gerontius.
(Basam Books)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

428

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä