Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Häiriötapaus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Päivä oli kaunis ja aurinkoinen, iltaan asti. Sinä päivänä nainen sai kuulla Tshernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta. Sinä päivänä hänen veljelleen tehtiin vaikea aivoleikkaus.
”Jälleen kerran, niin minusta tuntui, oli aikakautemme luonut jotain, joka jakoi sen aikaan ennen ja jälkeen. Voisin kuvata elämääni… sellaisten jaksojen ketjuna, yhä syvenevien varjojen pimeytenä. Tai päivänvastoin, jatkuvana tottumuksena kovempaan valaistukseen, terävämpiin näkemyksiin, lisääntyvään asiallisuuteen.”
Christa Wolfin teos pohtii tieteen ja tekniikan mahdollisuuksia, rajoja ja harjapolkuja. Se muistuttaa meitä ekologisen katastrofin vaarasta, josta monet tulivat tietoisiksi Tshernobyliin onnettomuuden yhteydessä. Sittemmin monet ovat sysänneet onnettomuuden herättämät tunteet syrjään ja siirtyneet normaaliin päiväjärjestykseen. – Unohtaminen on vaarallista aikana, jolloin tarvitaan uudenlaista ajattelua, näkee Wolf. Hän on sanonut teostaan yhdeksi ääneksi suuremmassa keskustelussa, jota on käytävä huolimatta niistä epäilyksistä, joita yhä uudelleen kohtaamme.”
Wolf sai teoksestaan Münchenin kaupungin jakaman Geschwister-Scholl –kirjallisuuspalkinnon.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

erään päivän uutisia

Ilmestymisaika

Sivumäärä

73

Kustantaja

Kieli

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

120

Kustantaja

Kieli