Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kierto päättyy, tohtori Carroll

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Uudessa lääkäriromaanissaan ”Kierto päättyy, tohtori Carroll” A. J. Cronin kertoo nuoren itsekeskeisen miehen heräämisestä todelliseen vastuuntuntoon ihmisenä ja lääkärinä, hänen sydämensä avautumisesta rakkaudelle ja todelliselle rohkeudelle.
Laurence Carroll on kahdeksan laihan vuoden jälkeen vihdoinkin päässyt vihreälle oksalle, lääkäriksi Sveitsiin. Hyvissä oloissa, ihanassa ympäristössä ja laitoksen johtajattaren hemmottelemana Carroll mielellään unohtaa, että hän oikeastaan sai paikan taitavasti suoritetun hämäyksen avulla. Keskelle idylliä saapuu kirje hänen entiseltä koulutoveriltaan. Carroll suostuu kirjeessä esitettyyn pyyntöön; hänestä on hauskaa esiintyä hyväntekijänä, varsinkin entisen ihastuksen silmissä.
Mutta pian Carroll saa kokea, että hänen entisyytensä, hänen tekemänsä itsekkäät ratkaisut tavoittavat hänet ja uhkaavat hänen mukavuuttaan. Hänet asetetaan totuuksien eteen ja vastahakoisesti hänen on myönnettävä asenteittensa valheellisuus. Vasta sitten hänelle avautuu tie, jota hän voi kulkea vapaana pelosta, uudenlaista onnea ja tyydytystä tuntien.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

235

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

207

Kustantaja

Kieli