Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Parempi valita susi

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Tossa oli mun syksyn viimeinen aine, pelkkä iso piste, jonka piirtämiseen meni tasan kuus minuuttia. Otsikkona oli: ’Tapahtuma joka muutti historian.’ Mä en tiennyt kenen historiasta ne olis halunnut mun kirjoittavan ja ajattelin et jos mä pistän pisteen tälle hommalle, niin kyllä se ainakin mun historiaani muuttaa.”

Aineeseen piirretty piste muuttaakin Riston elämää. Hän jättää koulun kesken ja haaveilee Japanin matkasta, vaikka pankkitilin saldo on nolla. Risto saa työpaikan vanhainkodin yleismiehenä ja alkaa yllättäen viihtyä. Ristostakin tulee tärkeä vanhuksille – riittää, että hän on siivoamisen lisäksi paikalla omana itsenään ja opettelee nypläämään pitsiä. Vanhainkodilla Risto oppii enemmän elämästä kuin kotona riitaisien vanhempien keskellä tai koulunpenkkiä kuluttaessaan. Lämpimiä tunteita herättää myös uusi tyttöystävä Siili.

Rennolla kielellä kirjoitetun romaanin huumori ei peitä vakavia teemoja. Syksystä jouluun kestävä työpesti saa Riston näkemään asiat uudella tavalla – jos pitäisi olla eläin on massamuurahaisten sijasta parempi valita susi.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)


Hyvä kirja elää!
Kirjapöllö-palkintoehdokas 2006.

"Tiitinen kuvaa nuoren ja vanhusten tiivistyvää suhdetta lämpimästi mutta makeilematta, elävää kieltä käyttäen. Teoksen aihe, vanhustenhoidon tila, on edelleen huikaisevan ajankohtainen."
Palkintoraati
(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

128

Kieli