Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sankarit älkööt vaivautuko

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Allan Karve, vähän yli 30, vähän alle 190, on klassillinen yksinäinen susi dekkarimaailmassa. Hän puuhailee kierän tuntuisen kiristytapauksen kimpussa ja aloittaa tutkimuksensa Maison Grise –nimisestä huvilasta, jossa valitut, varakkaat ja vaiteliaat voivat nauttia juomien ja lihan ihanuuksista. Juttu laajenee ja mutkistuu, siihen sekoitu melkoinen ihmisjoukko:
Robert Kairo – kapakoitsija, Maison Grisen omistaja.
Joonas Salmi – romukauppias, viinan ystävä, joka epäilee sisarentyttärensä joutuneen huonoille teille.
Liisa Lukki – sisarentytär joka on joutunut huonoille teille. Tavaratalo Bannerin perhekunta – rullatuoliin sidottu omistajatar, hänen kaunis sihteerinsä ja komea autonkuljettajansa sekä kaksi poikaansa: raikulipoika Karl ja pehmeä sankari Kurt. Lisäksi: isokenkäinen johtaja Strand, skandaalin pelossa luimistelevia Vaikutusvaltaisia Miehiä ja heidän edustajansa tuomari Kalamies, ylikonstaapeli Karlsson, joka ehtimiseen törmää Karven nimeen hämärissä yhteyksissä. Huimassa menossa syntyy runsaasti kiperiä tilanteita ja muutama ilkeännäköinen ruumis.
Tämän turkulaisen tuomarismiehen kiivastahtisen dekkarin valtteja ovat täyteläinen ympäristön- ja ihmiskuvaus sekä älykäs huumori.
(takakansiteksti)
Yksityisetsivä Allan Karve saa tehtäväkseen selvittää, kuka kiristää johtaja Strandia kiusallisella valokuvalla. Strand ei halua skandaalia, joten Karven on saatava selville, kuka valokuvan tyttö on ja onko tämä mukana kiristyksessä? Pian tytön isä löytyy tienposkesta murhattuna ja Karve saa poliisit peräänsä. Entä, mitä osaa näyttelevät Bannerin tavaratalodynastian perijä-veljekset Karl ja Kurt? Tyyliltään romaani on amerikkalaista puolikovaksi keitettyä dekkaria eikä Karve kalpene amerikkalaisten kollegoidensa rinnalla.
(Laura Norris/ Sanojen aika)

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

jännitysromaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

275

Kustantaja

Lisätietoja

Julkaistu uudistettuna laitoksena (Tammi) ja tekijän mielenkiintoisella jälkikirjoituksella varustettuna vuonna 2004. Mm. romaanin nimistö on uudistettu.

Sarjamerkintä