Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Arno ja kumppanit

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Oskar Lutsin (1887-1953) koululaisromaani Kevade on jo vuosikymmenien ajan ollut Viron suosituimpia kirjoja. Se on ehditty kääntää seitsemälle eri kielelle; suomi on kahdeksas. Kevät vie meidät kouluelämän pariin; Luts kuvaa verrattomalla tavalla erään koululaisryhmän vaiheita, heidän ilonhetkiään ja myös suruja, jotka tietenkin koetaan - kuten on usein tapana tuonikäisten keskuudessa - melkein musertavan raskaina.

Kirjan saama suosio perustuu pitkälti sen huikeaan huumoriin, joka saa vanhemmankin lukijan lämpiämään ja muistelemaan omaa nuoruuttaan. Juuri koulussahan moni solmii ensimmäiset ystävyyssuhteensa, myös vastakkaiseen sukupuoleen. Siellä tapaa varsin erikoislaatuisia persoonallisuuksia kuten esimerkiksi parantumattoman Joosep Tootsin mielettomine kepposineen, Tootsin, josta on tullut ehdottomin humoristinen hahmo virolaisessa kirjallisuudessa. Hänen täydellinen vastakohtansa on herkkätunteinen Arno Talvi, joka ihastuu oikukkaaseen Rajan Teeleen. Näiden ja lukuisten muiden henkilöiden vauhdikkaassa seurassa lukija ei todellakaan pääse pitkästymään. (Takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
413
Kustantaja
Kääntäjä
Lisätietoja
Kuvitettu, kuvittaja R. Kaljolt.
Nimi
Ensimmäinen julkaisu
kyllä