Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Maata meren alla

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ida Dahl asuu Perämeren rannalla olevassa kaupungissa ja harrastaa sukeltamista. Vain sukeltaessa henki kulkee ja oma tila löytyy. Ida on adoptoitu Ambomaalta Namibiasta ja hänen veljensä, menestyvä mainosmies Ivar, on syntynyt aikoinaan Pietarissa Venäjällä. Äiti Katin ystävätär tarjoaa Idalle mahdollisuuden oleskella jonkin aikaa Berliinissä. Vastahakoisesti Ida lähtee matkaan. Oleskelun aikana kaikki muuttuu: Ida palaa kotiin saattaakseen äitinsä hautaan. (Sanojen aika)
Ompelijana pätkätöitä tekevä Ida keskittyy intohimoisesti sukeltamiseen. Hän sukeltaa Perämeren avannossa ja avovesissä, eikä sukelluspari Valo erota ruskeassa vedessä mustan Idan naamaa.

Idan kasvattiäiti haluaa tyttärelleen muutakin elämää ja lähettää hänet vanhan DDR-ystävänsä Ingan tyhjään asuntoon Berliiniin. Kasvattiveli Ivar lähettää Idalle tekstiviestin, joka pakottaa Idan palaamaan nopeasti kotimaahan.

Riikka Ala-Harjan uusi romaani käsittelee aikaamme uudella ja raikkaalla tavalla, kertojana Suomeen lapsena adoptoitu musta Ida. Ida, kasvattiveli Ivar ja yksinhuoltajaäiti Kati muodostavat perheen, jonka kaikki jäsenet ovat omalla tavallaan yksinäisiä.
(Gummerus)

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

215