Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Punakukko lauloi kolmasti

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Suomalaisessa kirjallisuudessa ennen näkemättömän karu ja realistinen kuvaus palomiesten, pelastustyön ammattilaisten arjesta.

Hädän hetkellä suomalainen soittaa poliisin, ambulanssin tai palokunnan. Yleisölle auttava viranomainen esittäytyy kasvottomana ammattilaisena, perusturvana, joka on olemassa palvellakseen kansalaisia hädässä. Kuinka usein siviili tulee kuitenkaan ajatelleeksi univormun takaa löytyvää ainutlaatuista persoonaa, ihmistä. Kirjassaan ”Punakukko lauloi kolmasti” Juha T. Laine antaa rankan pelastustyön tekijälle ihmisen kasvot.
Mitä liikkuu palomiehen kypärän alla ja ambulanssin ratin takana? Rohkeus, ammattiylpeys ja luottamus työtoveriin vaaratilanteessa luovat sen henkisen maailman, jossa palomiehet elävät. Raskas työ vaatii raskaat huvit; viina, naiset ja urheilu ruokkivat elintärkeää yhteishenkeä usein perhe-elämän ja ihmissuhteiden kustannuksella. Yksilötasolla kukin kohtaa vaikeutensa, unelmansa ja pelkonsa yksin. Punakukko lauloi kolmasti kertoo selviytymisestä ja inhimillisyyden säilyttämisestä olosuhteissa, jossa kuolema on aina läsnä.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

113