Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hukan enkelit

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Peltolammin parkkipaikalta löytyy tapettu liikuntavammainen mies, paljain jaloin ja ilman pyörätuolia. Mies on asunut liikuntarajoitteisille tarkoitetussa Hukantupa-nimisessä asuntolassa, jossa hän oli kaikkea muuta kuin pidetty mies. Hän kuului kahden kaverinsa kanssa Hukan enkeleihin, joka aiheutti jatkuvasti rähinöintiä ja harmia sekä lähibaarissa että Hukantuvassa.

Pian löytyy toinenkin sairas mies tapettuna ja sitten uhreja onkin jo kolme. Ehtiikö komisario Koskinen löytää vapaana juoksevan murhaajan ennen kuin ruumiita tulee lisää? Miksi joku listii sairaita ja vammaisia, kuin haluten vapauttaa heidät maanpäällisistä tuskista?
(Laura Norris/ Sanojen aika)
Tampereen poliisin väkivaltaryhmä joutuu vaikean paikan eteen, kun Peltolammilta löytyy tuntemattoman miehen ruumis. Hänet on surmattu tukehduttamalla, ja pian käy ilmi, ettei uhrilla ole ollut mahdollisuutta paeta tappajaansa; mies on liikuntavammainen. Tutkimukset johtavat pian Hukantupa -nimiseen palvelutaloon, uhrin viimeiseen asuinpaikkaan.

Palvelutalossa vaikuttaa omalaatuinen vammautuneiden miesten jengi, joka purkaa kohtalonsa tuomaa vihaa ja katkeruutta riidanhaluiseen ryypiskelyyn. Surmattu on yksi Hukan enkeleiksi kutsutun porukan jäsenistä. Pian eräs kuolettavasti sairas ja kivuista kärsivä mies selviää nipin napin tappajan iskusta. Koskisen tutkijaryhmä on pelottavan arvoituksen edessä: Vainoaako palvelutalon asukkaita mielipuoli murhaaja, joka uskoo vapahtavansa kärsivät kohtalostaan, vai onko kyse talon väen sisäisistä kaunoista? Samalla komisario yrittää hölkätä avioeroaan unholaan, vaikka muutakin sisältöä olisi elämään löydyttävä...
(Karisto)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

356

Kustantaja

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

392

Kustantaja

Kääntäjä

Osana julkaisua