Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kummisedän hautajaiset

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Mafiaviihdettä hämäläiseen tapaan.

Tapani Bagge on romaaneissaan juuttunut hämeenlinnalaisiin kortteleihin – tai pikemminkin syrjäkujille. Nyt jo kuudennessa Hämeeseen sijoittuvassa rikosromaanissa Kummisedän hautajaiset on koolla jälleen vanha remmi.
Pikkukaupungin idyllissä poliisin ja rikollisen liitto on saumaton, kun poliisi-Leilalla ja exrosvo Allulla on jo vuoden vanha poika. Leilan kummisetä, petosmies ja puolipäiväjuoppo Veikko on räjähtänyt oudosti huussinsa mukana taivaan tuuliin ja testamentannut mökkinsä Leilalle. Mökin lunastus ei sujukaan ihan suunnitelmien mukaan, ja sen vanhaa perinnemaisemaa rehevöittää nykyisin maitohorsman sijaan kannabis.
Leila alkaa epäillä, että perintömökin naapuritilan epämääräiset viljelykset liittyvät sedän kuolemaan. Kun vielä parin kirjan ajan Vanajavedessä marinoitunut rikollispomo Ozzyn pikkuveljen ruumis pulpahtaa pintaan, alkavat myös vanhat kaunat kuplia pinnan alta: on aika kostaa.

Isolan kartanon dekkarikurssilla rikosylikomisario Kukkamäki kehittelee dekkaria, joka vihdoin paljastaisi kuinka tappavan tylsää poliisityö on, varsinkin hallintopuolella, jossa suurimpia vaaroja ovat peräpukamat ja paperihaavaonnettomuudet. Kurssi todistaa kuitenkin sen, että missään ei voi olla rauhassa poliisin työltä, sillä Hämeenlinnan seudulta alkaa kiihtyvällä tahdilla löytyä ruumiita ja spiidikätköjä.
Rikollispomo Hurmeen uudet kilpimiehet ovat puolestaan kadottaneet laukullisen pomonsa rahoja, ja sitä jäljittämään Hurme palkkaa kenetkäs muun kuin Allun, joka on vannonut poliisipuolisolleen pysyvänsä kaidalla tiellä. Tarinan pyörteissä aiheuttavat sekaannusta myös puhaltajaässä Jarkka, Iso T ja Shakki-Matti Grönholm, Hämeenlinnan juopoin yksityisetsivä.

Kun vielä kuopattu kummisetä palaa kummittelemaan, alkaa hämeenlinnalainen dekkarikeitto olla valmis. Tapani Bagge yllättää jälleen kerran kurvikkailla juonenkäänteillään eikä petä hänen rosoisen elämänkuvansa ja mustaakin tummemman huumorin ystäviä. Tapani Bagge on hämeenlinnalainen kirjailija joka tunnetaan rikosromaaneistaan ja lasten- ja nuortenkirjoistaan. Hän on lisäksi kirjoittanut televisio- ja sarjakuvakäsikirjoituksia sekä kuunnelmia. Bagge on myös suomentanut runsaasti dekkareita ja nuortenkirjoja.
(Tammi)
Poliisi-Leilan ja ex-rosvo Allun romanssi uhkaa paljastua, jos heidän jo 1-vuotias yhteinen lapsensa paljastuu lähipiirille. Leila valmistautuu oudosti räjähtäneen kummisetänsä hautajaisiin ja Allu koheltaa lapsenvahtivuorollaan rikollisjahdissa. Iso summa huumerahaa on kadonnut perinnemaisemassa. Ruumiita syntyy mustan huumorin merkeissä. Mukana on riemastuttava tuttu henkilögalleria ja uusiakin rosvoja ja poliiseja. Kaahaukset hyviä munkkikahveja tarjoavalle näköalapaikalle tuottavat juonenkäänteitä vähintään yhtä tiuhaan kuin legendaarinen Hälläpyörä-ravintolakin. Tässä mielenmaisemassa "Riksu" on Riihimäki tai sen vankila, ja "Orkku" on Orivesi. Dekkaristinkyvyistään vakuuttunut ylikomisario Kukkamäki osallistuu dekkarikurssille kukkaissäkeineen.

Teos on Tapani Baggen seitsemäs Hämeenlinnan alamaailmaan sijoittuva dekkari.

(Sini Kiuas/ Sanojen aika)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

220

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

213

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä

Osana julkaisua

Ilmestymisaika

Kieli

Osana julkaisua