Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Jänis ei juokse

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Herkkä ja kivuliaan hauska kuvaus velkaantuneesta ja illusionsa menettäneestä Amerikasta 80-luvun loppumetreillä. Päähenkilönä on Updiken aikaisemmista kirjoista tuttu mutta nyt jo keski-ikäinen Harry "Jänis" Angstrom , joka kiertelee levottomana Floridan eläkeläisparatiisin ja Pennsylvanian autokauppansa välillä, tapaillen vanhoja rakastettuja ja etsien jälkiä kadotetusta nuoruudestaan.
(takakansiteksti)
John Updiken Jänis-sarjasta on ehtinyt muodostua jo käsite Yhdysvaltojen kirjallisuuteen. Jokainen sarjan kolmesta ensimmäisestä teoksesta on onnistunut tallentamaan päähenkilä Harry Angstromin kautta ironisessa valossa yhden amerikkalaisen vuosikymmenen tunnelmat: aikaisemmissa kirjoissa olemme saaneet seurata hänen vaiheitaan 50-luvun ajelehtivasta nuorukaisesta 70-luvun menestyväksi liikemieheksi.

Nyt käsissäsi on sarjan vuoteen 1989 sijoittuva päätösosa, jossa Angstrom on keski-iässä ja alamaissa. Liika television katselu ja roskaruoka ovat tuoneet mukanaan sydänvaivoja, poika Nelson uhkaa tuhota perheen liikeyrityksen huumeveloillaan ja Janice-vaimollakin on oma kriisinsä.

Updike on itseironisesti luonnehtinut tätä kirjaa "masentuneen miehen kirjoittamaksi masentavaksi kirjaksi masentuneesta miehestä". Mutta tässä tapauksessa Updikeen ei ole luottamista: Jänis ei juokse on yhtä hauska ja oivalta kirja kuin kaikki edeltäjänsäkin.
(etu- ja takalieve)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

417

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

518

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä