Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kokemukset

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Aina Sirkka oli tempaistu jonnekin, silloinkin kun hän oli pieni ja meni katsomaan sinisiä kukkia. Hän oli ottanut niistä yhden, ja äidin ääni oli ollut kova ja silmätkin vihaiset. Tai silloin kun hän oli kävellyt kiskolla ja Veikko oli riuhtaissut häntä kädestä niin, että hän oli lentänyt polvillensa maahan. Mutta kun hän oli yksin, hän kulki suoraan.
Ristokin oli tempaissut hänet; hän ei olisi halunnut lähteä mukaan. Äidin mielestä Risto oli kunnon mies, hänellä oli punainen hieno auto, ja hän oli huomattava henkilö. Mutaa olisipa äiti tiennyt, millainen Risto oli, kun he olivat kahden. Vaikka Ristolla oli lempeä käsi, Sirkka pelkäsi. Risto kosikin häntä.
Erkki oli niitä, joista ei koskaan tulisi miehen näköisiä; hän olisi poika siihen asti, kunnes vanhenisi ukoksi. Hänen lähellään Sirkan oli hyvä olla, hänen vieressään oli mukava maata. Hänen kanssaan oli hauska kävellä, he pysyivät koko ajan samassa tahdissa. Muutenkin he olivat niin samanlaisia. Mutta kun Sirkka oli yksin, häntä itketti.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
romaani
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
259
Kustantaja