Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Tosi tarinoita (ja muita outoja ilmiöitä)

Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Teos jakautuu kolmeen osioon Tosi tarinoita; Mielen muutoksia; Yli rajan. Esipuhe: Ajan merkki (Laatinut Herran paiman). Jälkisanat: Merimiäskirkom bussis (Kertonut Eksynyt lammas).
Tosi tarinoita (ja muita outoja ilmiöitä) on aidosti kaksikielinen novellikokoelma: osa tarinoista on kerrottu rauman kielellä. Novellien lounais-suomalaisia ihmisiä yhdistää ennen kaikkea meri. Koivukarilla on sanottavansa syrjäytymisestä, ihmisten välineellistämisestä ja - kaipuusta. Paljon mahtuu rivien väliin, mutta kyllä asia sanotaan suoraankin, kun on sanomisen paikka. Silti suuret kysymykset heräävät lukijassa monesti vasta jälikäteen, vaivihkaa.

Pohdiskeluja ryyditetään välillä huumorilla ja tässä kirjassa on sekin hyvä puoli, että sen lukemalla oppii rauman kielestä muutakin kuin perusteet.
(takakannesta)
Tosi tarinoita (ja muita outoja ilmiöitä) sisältää suuren määrän pikkutarinoita, jotka on kirjoitettu paksulla Rauman murteella. Kielellisesti rikkaissa ja humoristisissa novelleissa meri on keskeisessä osassa, samoin kuin ihmisten syrjäytyminen ja ahdistus osana yhteiskunnan systeemiä. Henkilöhahmoja yhdistää kaipuu kohti vapautta ja itsellisyyttä, jonka symboliksi meri muodostuu.
(Jukka Uotila/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
novelleja
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
115
Kustantaja