Aavistaja ja muita novelleja

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Joni Skiftesvik (s.1948) tunnetaan omintakeisena kertojana, jonka taidot tulevat parhaiten esiin novelleissa. Esikoisteoksesta Puhalluskukkapoika ja taivaankorjaaja (1983) lähtien lukijat ovat vaikuttuneet Skiftesvikin ihmistä ymmärtävästä, lämpimästä myötäelämisen kyvystä.

Aavistaja ja muita novelleja sisältää 13 kertomusta viidestä kokoelmasta. Elämän käännekohdissa tunnelma tihentyy, mutta yleensä tilanteista kehittyy selviytymistarina. Vaikeimmissakin hetkissä kertoja näkee toivoa, myös hivenen huumoria. Kerronnan tuoreus syntyy siitä, että Skiftesvikille ominaiseen tapaan tilanteita katsotaan usein lapsen näkökulmasta.
(takakansiteksti)
Novellit ilmestyneet aiemmin eri kokoelmissa. Mukana on 13 tarinaa kuudesta aiemmasta kokoelmasta: ”Vaakunakylä”, ”Aavistaja”, ”Ohjaaja Niskasen puheilla”, ”Gagarin kinoksessa”, ”Ensimmäinen työpäivä”, ”Sahantarkastaja”, ”Loikkari”, ”Kolme miestä Kostamuksessa”, ”Valtuuskunta”, ”Peltiset perhoset”, ”Valopistooli”, ”Peilinki” sekä ”Puhalluskukkapoika ja taivaankorjaaja”. Esipuheen teokseen on kirjoittanut kirjailija Hannu Raittila.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

292

Kustantaja