Vääpeli Matala lentää

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Takakannen teksti:

Lyhyen proosan mestarin viisi uutta upeaa taidonnäytettä. Viisi nautittavaa, täysin erilaisia elämäntilanteita kuvaavaa novellia, joiden teho ja vaikuttavuus syntyvät Tuurille ominaisesta kaikesta selittelystä pidättäytymisestä, komean omapäisen huumorin ja asioiden äärimmäisen vakavuuden ainutlaatuisesta jännitteestä.

Vierailu on kuvaus suomalais-neuvostoliittolaisista kauppaneuvotteluista, pitkäksi venyvän päivän tapahtumista suomalaisessa kaupungissa, sen ravintoloissa ja edustussaunassa.
Perintö kertoo amerikanvieraasta, jonka isä ja poika saavat odottamatta minkkifarmiksi muutetulle maatilalleen. Tilanne kehkeytyy aitopohjalaiseen ratkaisuun, josa oikeudentaju punnitaan.
Niminovelli Vääpeli Matala lentää kuvaa iltaa ja yönseutua kertausharjoituksissa jossain Oulun lähistöllä. Reserviupseerien rattoisa seuranpito saa uuden suunnan vääpeli Matalan yllättävästä käyttäytymisestä.
Kotiin on kertomus miehestä, joka paremman paikan puuttuessa jää syrjäiseen motelliin joulua viettämään.
Ihmisläheinen saneeraaminen on mahdollista -novellista opimme kuinka kannattamaton tehdas ostetaan ja lopetetaan, kuinka omaisuus realisoidaan ja henkilökunta hoidetaan.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

Novelleja

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

175

Kustantaja