Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Lakkoviikot

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kaunistelematon kertomus entisestä linnakundista, oman pimeän puolensa kanssa kamppailevasta Ekistä. Hän on kaksijakoinen ihminen, jolla ei ole turhia luuloja itsestään; kerran toisensa jälkeen unelmat särkyvät, ikuinen syyllisyys ja yksinäisyyden tunne painavat. Työpaikan lakko osuu Ekin uuden elämäntilanteen ratkaisuvaiheeseen: meneekö hän virran mukana, vai riittääkö Raisan – nuoren taideopiskelijan – rakkaus muuttamaan Ekin? Lakkoviikkojen aikana punnitaan hänen kykynsä jättää taakseen mennyt ja lähteä uudelle tielle.
(takakansiteksti)
Tummasävyinen romaani kuvaa yksinäisen miehen, Erkki Saastamoisen, elämän taitekohtaa. Avioerosta selviytymään auttanut tyttöystävä on jättänyt, viinaa kuluu ja työpaikalla mies on liittynyt lakkorintamaan. Saastamoisen salaama vankilatuomio tulee yllättäen esiin, kun satunnainen tuttu ottaa Ekiin yhteyttä ja peitellyin uhkailuin vaatii tätä kätkemään varastettua tavaraa. Vastentahtoinen Eki ajautuu epämääräisiin rikollisiin toimiin. Samoihin aikoihin hän tutustuu Raisaan, nuoreen taideopiskelijaan, joka herättää miehessä ennen kokemattomia tunteita. Raisa tarjoaa mahdollisuuden johonkin uuteen, mutta pääseekö Eki menneisyydestään ja uusien rikosten painolastista eroon?
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Päähenkilöt
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
222
Kustantaja