Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kannukseton ratsastaja

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

"Villi länsi" on käsite, joka kaikkina aikoina on vedonnut jokaisessa pojassa piilevään seikkailijaan - ikään katsomatta - ja vetoaa vieläkin.
"Kannuksettoman ratsastajan" tekijä Erik Dahlberg on eräs niistä harvoista suomalaisista kirjailijoista, jotka itse ovat kerran eläneet "Villin lännen" vapaata elämää cowboy'den, karjalaumojen ja kullankaivajien parissa. Näihin elämyksiin perustuu hänen vauhdikas kertomuksensa suomalaisen ratsuväenupseerin seikkailuista Kalliovuorilla, hänen elämästään suurella karjafarmilla, hänen ponnisteluistaan hänelle uskotun tehtävän suorittamiseksi ja hänen rakkaudestaan "kultaisen lännen tyttöön".
"Kannukseton ratsastaja" ilmestyy ensimmäisenä seikkailuromaanisarjassa, jonka kaikkien osien päähenkilö on sama. Lähiaikana ilmestyvät seuraavat osat: "Takaisin länteen", "Gangstereita preerialla" ja "Kotimetsän kutsu".

(takakansiteksti)

- - -

Suomalainen Olli Teerimäki matkustaa Atlantin yli Yhdysvaltoihin etsimään enoaan, jonka hän toivoo auttavan sukutalon, Tuomilahden, takaisin saamisessa. Eno, sherffi Fred Anderson, onkin ammuttu kuoliaaksi juuri ennen kuin Olli saapuu Montanaan. Olli on nyt rahaton ja ottaa pestin rajaratsastajana. Hän rakastuu kauniiseen Marianeen, mutta sukutila vaatii palaamaan Suomeen.

(Lastenkirjainstituutti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

157

Kustantaja

Kieli