Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Soihtu

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Häntä nimitetään Sudeksi. Miestä, joka on karismaattisen johtajan persoonallisuus; miestä, joka uskoo kuolevansa mutta haluaa sitä ennen saavuttaa lähes mahdottoman päämäärän. Osaksi on kyse kostosta. Englannin hallitus on aikoinaan käyttänyt häntä hyväkseen ja sitten sysännyt kylmästi syrjään. Mutta siinä ei ole kaikki.
Ympärilleen Susi kerää ryhmän sotien kovettamia miehiä, joista hän pelottavan täydellisellä alistamisella takoo omaa tahtoa vailla olevan, sokean uskollisen iskujoukon. Rääkin kestäneiden taistelijoiden toiminta suuntautuu tästä lähin yksin hänen osoittamaansa päämäärään. Jokainen on valmis antamaan kaikkensa hänen puolestaan ja sen soihdun puolesta, jonka hän sytyttää heidän asiansa vertauskuvaksi.
Maailma katselee hämmästyneenä, kun tuo hurja joukko iskee. Se hyökkää Neuvostoliiton Lontoon-suurlähetystöön, valtaa sen ja alkaa kiristää Englannin hallitusta. Seurauksena on tietenkin suurvaltapoliittinen kriisi ja hälytystila maailman valtakeskuksissa. Räjähdysaltis tilanne on saatava puretuksi mihin tahansa hintaan – eikä tuo hinta ihan vähäinen olekaan.
Soihtu on timantinkova jännäri, jonka aihe on kuin suoraan tämän päivän lehtiotsikoista ja toteutus taitajan työtä. Toiminta etenee kiihkeänä viimeiselle riville saakka ja hätkähdyttävä realismi pureutuu nykytodellisuuden ytimeen.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

259

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä