Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Piippo ja verhotut totuudet

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Lepolinnan palvelukodin naapurissa sijaitsevassa Käenkulman asuntolassa majailee omalaatuinen yhteisö. Seniorikansalaisilla on kirjavia taustoja ja keskinäisiä jännitteitä. Käenkulmalle harjoittelijaksi saapunut opiskelijapoika Harto Mäkinen puolestaan on paossa oman elämänsä pimeitä hetkiä. Kun yksi asukas löytyy surmattuna, on rikosylikonstaapeli Aleksanteri Piipon joukkoineen astuttava remmiin.

Kahdeksas Piippo-dekkari on vahvasti elämänmakuinen jännitysromaani. Tuula T. Matintuvan kerrontaa ryydittävät tuttuun tapaan pistämätön henkilökuvaus ja hersyvä huumori.
(takakansiteksti)
Nuori opiskelijapoika Harto Mäkinen hämmentyy heti ensimmäisenä iltanaan Osuuskunta Käenkolon harjoittelijana. Käenkolon eläkeläisasukkaat eivät olekaan tasaisen harmaita tallaajia vaan värikästä ja äänekästä joukkoa. Asukkaiden välillä tunteet lainehtivat laidasta laitaan ja kaiken keskellä Harto yrittää löytää oman paikkansa. Ensimmäisenä vapaailtanaan Harto hankkii elämänsä krapulan, jota pahentaa karmaiseva löytö uudenuutukaisesta porealtaasta.

Omassa kriisissään rypevä Aleksanteri Piippo saa ratkaistavakseen tapauksen, jonka ratkaisu tuntuu koko ajan piilevän lähellä, juuri ja juuri ajatuksen tavoittamattomissa. Matintuvan dekkari on ihmiskuvaukseltaan elävää ja huumorin ryydittämää. Seniorikansalaisten metkut ja elämän kipukohdat saavat kirjailijan käsittelyssä tarkan käsittelyn.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

205

Kieli

Sarjamerkintä