Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Josef Vimmatun tarina

Tyyppi
sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Äitinsä tiukassa holhouksessa elävä Josef on jo aikamies. Hän on lapsenomainen. Ehkä hieman jälkeenjäänytkin – vai onko sittenkään?

Josef ei ole saanut elämältä paljon, mutta hän ei anna periksi. Kati Kovacsin hellän terävä kertomus tihkuu täyttä elämää, toivoa ja yllätyksiä.

(Takakansiteksti)

Kati Kovács sai idean uuteen ja itselleen aivan uudenlaiseen sarjakuvakertomukseen. Enemmän tai vähemmän tekijäänsä muistuttava saparopäinen tyttö sai luovuttaa pääosan aikuiselle miehelle. Aivan tavanomainen aikamiespoika Josef ei kuitenkaan ole. Hän vaikuttaa sulkeutuneelta, lapsekkaalta, arvatenkin hiukan kehityksessään viivästyneeltä. “Vajaalta”, kuten ylisuojeleva äiti asian ilmaisee.

Josef Vimmatun tarina on piirretty mustalla puukynällä okranväriselle 100% kierrätyspaperille. Lisäpainoksi ja myös kolmiulotteisuutta antamaan on käyetty valkoista temperaväriä. Lopputulos on lämmin, samanaikaisesti tarkka ja pehmeä. Paitsi piirrostekniikkaansa,
Kovács on kehitellyt myös kerrontaansa yhä selkeämpään suuntaan.

Kertomus sijoittuu Italiaan, sinne minne Kovács itsekin on asettunut ja perheensä perustanut. Espresson tuoksu ja äidin roomalaiskatolilaisuudesta kumpuavat asenteet kuuluvat Josefin jokapäiväiseen elämään. Syystä tai toisesta Josef alkaa yhtäkkiä kaivata ankarasti meren rannalle. Olipa syynä vain päähänpisto, yksi omituisuus lisää tai ei, matkaan kuitenkin lähdetään.

(sarjakuva.com)
Henkilöt, toimijat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
54
Kustantaja