Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sellaista ei tapahdu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Unohduksen pyörre kertoo kohtalokkaasta lento-onnettomuudesta, joka johtaa kirjan päähenkilön, suomalaisen suurliikemiehen, merkillisiin seikkailuihin kapinoivassa maassa primitiivisen sirkusseurueen parissa. (Fennia)

Aiheet ja teemat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Mies makasi leveässä vuoteessa. Hän makasi hievahtamatta. Metallivarjostiminen yölamppu valaisi kirkkaasti hänen kasvojaan jättäen muun osan huoneesta hämärän valtaan. Tuhkakuppi yöpöydällä oli täynnä. Yökellon fluorinkeltaiset viisarit lähenivät neljää. Oli aamuyö, mutta mies ei nukkunut.
Hän makasi hievahtamatta. Hän hengitti tasaisesti tuntematta vähäisintäkään levottomuutta. Savuke paloi loppuun. Sivulleen katsomatta hän sammutti sen tuhkakuppiin. Sitten hän käänsi päätään ja vilkaisi kelloa. Kello oli neljä.
Ei kuulunut ainoatakaan ääntä. Paksut verhot eristivät aamuyön maailman ikkunoitten takana hievahtamattomasta huoneesta.
Matkalaukku oli valmiina nurkassa. Lukittu salkku papereineen sen vieressä. Passi ja matkasekkivihko odottivat takin povitaskussa. Miehellä ei ollut enää kolmeakaan tuntia nukkumisaikaa, mutta uni ei tullut.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

122

Kustantaja

Lisätietoja

Julkaistu nimimerkillä Arne Leo.