Kertovia runoelmia

Tyyppi

runokokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Aleksandr Sergejevitsh Pushkin (1799-1937) merkitsee Venäjälle samaa kuin Dante Italialle, Shakespeare Englannille, Goethe Saksalle: runoilijaa johon kokonainen kansakunta tuntee samastuvansa ja josta se ottaa jatkuvasti mittaa elävässä elämässä ja luovassa toiminnassa. Pushkin loi venäjän kirjakielen ja aloitti maansa nykyaikaisen kirjallisuuden. Samaan tapaan kuin Eino Leino Suomessa hän on rakastettu ja paljon lainattu klassikko, jonka syke tuntuu jatkuvasti.

Artipictura Oy julkaisee juhlavuoden kunniaksi kaksitoista Pushkinin kertovaa runoelmaa Aarno Salevan runomittaisina suomennoksina. Niistä tunnetuin Ruslan ja Ljudmila oli tekijänsä läpimurtoteos ja kohosi kohta venäläisen romantiikan lippulaivaksi.

Aarno Saleva on suomentanut roomalaisia ja venäläisiä klassikoita, mm. faabelikirjallisuutta (Phaedrus, Krylov). Esittelyesseen on kirjoittanut suomalainen Pushkin-tutkija Erkki Peuranen, Jyväskylän venäjän kielen professori.

(Takakansiteksi)

Teos sisältää runoelmat: Ruslan ja Ljudmila, Kaukasian vanki, Bahtshisarain suihkulähde, Mustalaiset, Rosvoveljekset, Pultava, Vaskiratsastaja, Tsaari Saltanin tarina, Kalastaja ja kala, Tarina kuolleesta tsarevnasta ja seitsemästä sankarista, Kultainen kukko, Tsaari Nikita ja hänen neljäkymmentä tytärtään.

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

335

Kustantaja

Kääntäjä