Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Espanjalaisnaisen kesä

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kaunis, köyhä Susan Drummond on se polttopiste jossa leikkautuvat kahden vanhan toisiinsa kietoutuneen suvun kohtalot neljän sukupolven ajalta. Kun Irlannissa sijaitsevan Blodmoren jaarlien perintötilan uusi valtias Richard Selwin ja Susan kohtaavat, he tietävät tavanneensa kohtalonsa. Mutta liian myöhään. Richard on jo naimisissa.
Susan ja hänen äitinsä Lady Patricia muuttavat Espanjaan, Jerezissä kauan tyhjillään olleeseen taloon, joka on nyt heidän ainut omaisuutensa. Siellä sukujan salattu menneisyys kohoaa väkevänä hyökynä Susanin ympärille. Hänen on kasvattava kantamaan vastuu, kätkettävä kielletty rakkautensa. Susan elää naisen osan avioliittoineen, lapsineen, kohtalonkäänteineen, jotka välillä ovat yhtä armottomat kuin Espanjan polttava aurinko. Mutta sama aurinko kypsyttää myös Jerezin kukkuloiden viinin. Vihoin koittaa päivä jolloin Susan saa korvauksen elämänsä pettymyksistä. On tullut sadonkorjuun hetki.
Ja kuten Gaskinilta voi odottaakin: paitsi juoniromaani Espanjalaisnaisen kesä on mukaansatempaava, lukijaansa rikastuttava kuvaus kahdesta täysin erilaisesta elinympäristöstä ja elämäntavasta.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

573

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

388

Kieli