Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Mies joka lupasi paljastaa kaiken

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ilari Nylander, vanhempi mies almanakan mukaan, muttei omasta mielestään, oman elämänsä sankari kun muitakaan ei ole tarjolla, on taas kerran uuden edessä. Edellisen syksyn romaani on vähintäänkin pettymys: se on suututtanut ystävät, eikä ole Ilarin suurista suunnitelmista huolimatta paikannut ammottavaa aukkoa taloudessa, vaan miljoonavelat hengittävät edelleen niskaan. Muutto Hangosta Katajanokalle entisen naisystävän pojan kämppään tuo odotettua maisemanvaihdosta, vaikka pesukone jättää vaatteet märiksi eikä väljähtänyt suhde lämpene edes tallipojan tai autokuskin töillä.
Ilari päättää jättää taas kerran viinan, aloittaa terapian ja paljastaa uudessa kirjassaan aivan kaiken. Hän aikoo kirjoittaa kaikesta mistä on vaiennut: salaliitoista, teatterilaisten falskiudesta ja markkinatalouden kiemuroista. Juuri kun raitis työnteko alkaa sujua, Ilari ajautuu suhteeseen kolmen eri naisen kanssa, jotka sattuvat olemaan sukua toisilleen. Itse asiassa he ovat läheistäkin sukua, kätevästi samasta perheestä tytär, äiti ja äidinäiti. Kolme sukupolvea varakkaita Januksia ja Ilari pitävät Katajanokan jugend-kortteilin viilentyneet lakanat lämpiminä. Ja terapiakin alkaa kummasti sujua. Uspenskin katedraalin tanakan varjon alla Ilari nousee taas nuoruutensa loistoon ja pääsee vihdoin puhumaan itselleen tärkeistä asioista.
Mies joka lupasi paljastaa kaiken jatkaa itsenäisenä teoksena Ilari Nylanderin tragikoomista tarinaa toden ja terapeuttisen toden välimaastossa.


Mitä jää jäljelle kun rahat, maine ja naiset ovat kaikonneet? Muistot ja mielikuvitus ainakin, kyllä niilläkin saa kunnon sotkun aikaiseksi.
(Tammi)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

253

Kieli