Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Blondi

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

"' Olla miehisen halun kohteena - se on sama kuin tietää, että minä olen olemassa! Silmien ilme. Kalun koveneminen. Vaikka sinä olet arvoton, sinut halutaan.
Vaikka sinun äitisi ei sinua halunnut, sinut silti halutaan.
Vaikka sinun isäsi ei sinua halunnut, sinua silti halutaan.
Minun elämäni perustotuus - olipa se lopulta totta tai totuuden irvikuva - oli: kun mies haluaa sinua, sinä olet turvassa.'

Kaunis pieni kiharatukkainen Norma Jeane eli lapsuuttaan epävakaan, ailahtelevan äitinsä Gladysin kanssa. Joinakin päivinä äiti oli iloinen ja vei Norma Jeanen elokuvateatteriin, jonka melkein satumaisessa omassa maailmassa kaikki tuntui hetken niin oikealta, toiveikkaalta. Kun Tumma prinssi suuteli Kaunista prinsessaa, oli maailma hetken raiteillaan.

Mutta mielenterveysongelmista kärsivä Gladys oli arvaamaton, kaihtoi kosketusta eikä osannut pitää huolta pienestä tyttärestään. Gladysin äiti, Norma Jeanen rakas Della-mummi koitti huolehtia pienestä tyttären tyttärestään silloin kun Gladys ei siihen kyennyt. Vaikka Gladys upotti Norma Jeanen tulikuumaan kylpyyn pestäkseen hänet 'kaikesta liasta', niinä hetkinä Norma Jeane sai kuitenkin olla äitiään lähempänä kuin koskaan; normaalisti kosketusta kaihtava Gladys tuli itsekin kylpyammeeseen yhdessä Norma Jeanen kanssa. Vaikka myöhemmin tultaisiin sanomaan, että hänellä oli onneton lapsuus, niin he olivat väärässä. Niin kauan kun hänellä oli oma äiti, oli hän onnellinen - kaikesta huolimatta. Kuinka loputtoman anteeksiantavainen pieni lapsi onkaan....

(Otava)

HarperCollins Nordic juhlistaa klassikkoteoksen 20-vuotista taivalta juhlapainoksella.

Yhdessä hänen kunnianhimoisimmista teoksistaan Joyce Carol Oates kuvittelee rohkeasti Norma Jeane Bakerin sisäistä, runollista ja henkistä elämää.

Kirja on voimakas muotokuva Hollywoodin myytistä ja epätavallisen naisen sydäntä särkevästä todellisuudesta.

(HarperCollins Nordic, 2020)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

861

Kustantaja

Kääntäjä

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

943

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä