Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Brokadihuuma

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kirja naisesta ja naisen asemasta partiarkaalisessa japanilaisessa yhteiskunnassa. Samalla hellä, surumielinen kuvaus rakkaudesta velvollisuudentunnon raskaan taakan alla.

’Palata kotikylään brokadiin pukeutuneena – palata maailmalta kunnioitettuna ja vauraana’ on vanha japanilainen sanonta.
Erityisen kipeästi sen muisti Amerikkaan lähetetty Nagajuki, Hajaton samurai-suvun päämiehen ottopoika ja tyttären mies, jota odotettiin kiihkeästi kotiin, lunastamaan dollareillaan perheen menetetyt aarteet. Kotiin jäänyt Tomiko, Nagajukin vaimo, on tyttärensä kanssa alistettu vanhan isän ehdottomaan valtaan. Isä, ylpeä samurai, elää kokonaan traditioidensa maailmassa, kuin roolia muinaisessa no-nätelmässä. Traaginen teatterinaamio kasvoillaan hän ottaa vastaan vieraan kulttuurin ja länsimaisen yhteiskunnan tyrmistyttävät vaikutukset.
Silkkimaalauksen tavoin, siroin ja hallituin vedoin kirjailija piirtää kuvaa vuosisatamme alun Japanista ja vanhan samuraisuvun viimeisistä edustajista, joista jokainen oli oman aikansa uhri.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

238

Kustantaja

Kieli

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

229