Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Talvimies

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Anna Laine tapaa Storyvillen terassilla jäänsinisilmäisen Niklas Södermanin ja kiihkeä romanssi roihahtaa saman tien. Kaikennielevä rakkaus vie Annan ajan ja ajatukset, edes ruuanlaitto ja mäyräkoira Justus eivät entiseen tapaan kiehdo.

Helteisinä elo-syyskuun päivinä nimimerkit Roi Soleil ja Miau käyvät kiihkeää ja arvoituksellista chatia. Ratkaisuja elämässään tekevät Annan lisäksi myös stailaaja Kim Holma, vaatesuunnittelija Luna Sateenkaari ja esikoistaan odottava Sini Valli. Yllättävä kuolemantapaus vaikuttaa kaikkien elämään ja monet salaisuudet alkavat paljastua.

Kirjan lopussa on Anna Laineen Talvimiehessä valmistamien ruokien - ja muutamien muidenkin - reseptejä.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)

Kuolema keskellä Kamppia

Anna Laine on saanut kuvittaakseen naistenlehden jatkiksen. Etsiessään sopivaa kuvaa hän päätyy Niklas Södermanin taiteilijatarvikeliikkeen nettisivulle, jonne kauppias on pannut myös oman kuvansa. Kesän viimeisenä helteisenä iltana Storyvillen terassilla Anna tunnistaa Niklaksen – ja on mennyttä ensi silmäyksellä.

Tapaaminen johtaa kiihkeään suhteeseen. Anna kokkaa rakkaalleen herkkuja ilta illan jälkeen, ja jos ei kokkaa, suunnittelee uusia reseptejä ja ihanaa tulevaisuutta. Jossain sisimmässään hän tietää, että kaikki ei ole ihan sitä miltä näyttää – kunnes eräänä päivänä Niklas löytyy murhattuna asunnostaan uudessa Kampissa. Kaikenlaista alkaa paljastua niin Niklaksen elämästä kuin muistakin ihmisistä Annan ympärillä.

Miten liittyvät toisiinsa vaatesuunnittelija Luna Sateenkaari, stailisti Kim Holma, muuan viimeisillään raskaana oleva Marimekon myyjä ja tämän aviomies tai Niklaksen kaksi entistä vaimoa? Puhumattakaan kypsaviini.com-deittipalvelussa chattailevista Roi Soleilista ja Miausta, joiden viestit jatkuvat, vaikka toinen on mitä ilmeisimmin kuollut.

Tyylikkäiden kaupunkidekkarien mestari Outi Pakkanen tarjoaa uudessa romaanissaan arvoituksellisten tapahtumien ja henkilöiden lisäksi myös tukun mainioita ruokaohjeita – lukijoiden toivomuksesta.
(Otava)

Kirjallisuudenlaji

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

jännitysromaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

288

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä