Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Säestäjätär

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Tyyliltään mestarillinen, psykologisesti tarkkanäköinen miniatyyriteos, salaperäinen ja kohtalokas tarina nuoren Sonjan elämästä.
Alkujaan vuonna 1934 kirjoitettu Säestäjätär on tarina sivullisesta, ihmisestä joka seuraa syrjästä muiden ihmisten osallistumista elämän pitoihin. Köyhä mutta lahjakas Sonja, jonka ”syntymää varjostaa häpeä” saa vallankumouksen myrskyistä selviydyttyään ainutlaatuisen tilaisuuden: hän pääsee kuuluisan ja kauniin laulajattaren Maria Travinan säestäjäksi. Hän muuttaa laulajattaren ja tämän keinottelija-aviomiehen kanssa Pietarista ensin Moskovaan ja sitten Pariisiin ja saa olla mukana loistossa ja juhlinnassa, jotka Travinaa ympäröivät.
Sonja on ihanteellinen säestäjä – hiljainen, vaatimattoman näköinen, vähään tyytyvä. Mutta hän seuraa tarkoin silmin isäntäväkensä elämää ja näkee siinä piilevän murhenäytelmän. Hän laatii suunnitelman paljastaakseen ja kostaakseen laulajattarelle nöyryyttävän suhteensa tähän - mutta kohtalo ehtii hänen edelleen...
(takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Tekstinäyte

Hän puhuu, minä kuuntelen. Ymmärrän, että elämä saattaa yhdistää meidät moniksi vuosiksi eteenpäin ja että tämä keskustelu ei toistuisi - usein on niin; mitä läheisemmiksi ihmiset toisilleen tulevat, sitä varmemmin heiltä katoaa tarve puhua itsestään.

---

Itkunsekainen ilo valtasi minut. Sormeni alkoivat täristä ja eksyivät mustilla koskettimilla; laskin itsekseni tahtia, etten heti alkuun tuottaisi hänelle pettymystä yrityksessäni, mutta tunsin miten väristys kulki pitkin selkäpiitäni. Hänellä oli dramaattinen sopraano, ihanat kestävät korkeat sävelet ja syvät, selkeät matalat sävelet.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

105

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

117

Kustantaja

Kääntäjä