Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Vuorelle nousu

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Videot
Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Suunnittelultaan yhtenäinen novelli- ja kertomuskokoelma, joka tuo ilmi erään mielenkiintoisen kehityslinjan Elvi Sinervosta kirjailijana ja naisena. (Tammi)

- - -

Vuorelle nousu syntyi yksivuotisen akatemia-apurahan myöntämisen jälkeisessä paineessa: tunnustus sisälsi myös tuotteliaisuusvelvoitteen. Kokoelman novellit jakaantuvat kolmeen osioon, ja ne etenevät sekä ajallisena että teemallisena jatkumona. Alkupuolella kuvataan nuoren työläistytön ahdistusta, keskimmäisessä osassa Sinervon omat vankilakokemukset pääsevät ääneen, ja loppuosa painottuu yhteiskunnallisuuden sijasta ihmiskuvaukseen, naiseuden ja äitiyden kokemuksiin.

Vuorelle nousun vastaanotto lehdistössä oli niukahko, mutta myönteinen. Sinervoa kiiteltiin itsensä alttiiksi asettamisesta, poliittisen painotuksen vähentämisestä ja terävän psykologisesta ihmiskuvauksesta. Sinervo sai novelleistaan valtionpalkinnon.

(Porin kaupunginkirjasto)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
kertomuksia ja novelleja kymmenen vuoden ajalta
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
242
Kieli
Videot
Elävän arkiston upotuskoodi