Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Aavikkoromaani

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Persianlahden sodan absurdiuden kohdattuaan amerikkalainen sotilas John Miller hylkää yksikkönsä. Hän ylittää rajan ja taivaltaa kaksi päivää ja kaksi yötä autiomaassa. Hän kirjoittaa päiväkirjaa vaimolleen Marylle. John Millerin kuolema mullistaa autiomaan asukkaiden ja aviomiestään etsimään lähteneen Maryn elämän. Seuraa värisyttävä, maagissävytteinen tapahtumien vyyhti. Mikä on kuolleen sotilaan suhde sodan julmuuteen?

Ranskalainen Dominique Sigaud antaa äänen niille, jotka joutuivat kokemaan Persianlahden sodan kauhut. Hän myötäelää oivaltavasti sekä Yhdysvaltain kapitalistiskristillisen että arabimaiden öljyislamilaisen kulttuurin maailman, jossa ihmiset ovat paljolti samanlaisia, rakkauksineen, himoineen, pelkoineen ja vihoineen. Sigaud antaa sodalle ihmiskasvot, todistaa sodan järjettömyyden, omistaa romaanin sivut Persianlahden sodan ja kaikkien sotien voitetuille. Mutta keitä voitetut ovat?
(Sammakko)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
119
Kieli
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Kieli