Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Petollinen on ihmissydän

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Jeremiah 7 v. riistetään väkisin kasvattivanhempiensa hellästä huomasta. Narkkarihuoraäiti Sarah on tullut täysi-ikäiseksi ja haluaa pojan jakamaan kurjuuden kanssaan. Jeremiah yrittää karata, mutta äiti jyrää pakoyritykset vangitsemalla pojan pelosta valettuun kipsiin. Poikalapsi haittaa huoraamista, joten Sarah pukee hänet usein tytöksi ja opettaa lapsen vetämään kamaa. Äidin tiuhaan vaihtuvat miesystävät panevat pojan maistamaan väkivaltaa ja hyväksikäyttöä.
Petollinen on ihmissydän on vimmainen ja holtiton kuvaus Amerikan rekkaseisakkeiden huorien elämästä. Näiden rekkahuorien elämänpiiristä katsottuna jopa Nick Caven laulujen maailma alkaa tuntua idylliseltä.

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Elokuvat

Vie pois Kirjasampo.fi-sivustolta.

Tekstinäyte

"Sen pitkät valkoiset jäniksenhampaat sojottavat hymystä kuin susikoiralla. Sen silmissä on tyhjä ja kiihtynyt, hullu katse. Sitä kädessään pitävä nainen, joka on kyyristynyt kasvojeni tasalle, hymyilee turhan leveästi. Nainen näyttää lapsenvahdiltani, tosin ilman hammasrautoja, ja hänellä on samanlainen vaalea, jostain päälaelta alkava palmikko. Nainen ravistelee Väiski Vemmelsäärtä kasvojeni edessä ja saa pupun puristaman porkkanan nytkähtelemään ylös ja alas kuin veitsi. Odotan jonkun sosiaalityöntekijöistä kertovan hänelle, etten saa katsoa Väiski Vemmelsäärtä.
Kato mitä mami toi sulle, kuulen."
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

254

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

211

Kustantaja

Kieli