Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Seittemän siulan saagat

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
runokokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Aidosti lappilainen kokoelma tarinoita ja runoja, saagoja sekä mietelmiä, sagaismeja. Ne ovat tekijänsä Oiva Arvolan aluevaltaus, omintakeinen kirjallisuuden laji, joka yhdistää nykypäivää ja historiaa, tarua ja totta, vakavaa ja hauskaa mukaansatempaavan jouhevasti.

Saagan aiheena voi olla vaikkapa suuri maanjako, opettajan ja rakentajan työ tai ihmisen sivistyminen. Mutta yhtä hyvin saaga syntyy poron rapamahan puhdistamisesta tai pyhäplättyjen valmistamisesta Olga-vainaan reseptillä. Omat saagansa ovat saaneet niin sakemannit kuin aavelaivat, niin vuononhenki kuin taiteilijaprofessori Reidar Särestöniemi. Kaiken aikaa kerronnan taustalta aistii Lapin luonnon alkuvoimaiset sävyt ja rikkaan kielen väärentämättömän poljennon.

Valikoima kirjan parhaita tarinoita on saatavissa WSOY:n kirjallisena äänilevynä WS-25-LP sekä kasettina. Tilattavissa kirja- ja musiikkikaupoista. (Takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
296
Kustantaja
Sarjamerkintä