Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Jäähyväiset rakkaudelle

Videot

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Armoitetun kertojan paluu

Tässä romaani täynnä reheviä, suurenmoisia luonteita. Kirjakauppias Muttinen on hyvä ihminen. Hänen lemmittynsä Siula on ihana ja hyvä ihminen. Advokaatti Tommola on suurisydäminen lähimmäinen ja tulisieluinen jatsimies. Matemaattinen nero Merzi on jättänyt opintonsa sikseen ja keskittyy pelaamaan erilaisia rahapelejä. Näyttelijä Emaus on hyvin herkkä ihminen, hänellä on suuri kyynel.

Jäähyväiset rakkaudelle punoo henkilöiden risteävät polut kauniisti yhteen tavalla, joka tekee oikeutta itse elämän monimutkaisuudelle. Kaikkien yhteiseksi ongelmaksi kehkeytyy se, että Muttinen on mielisairaalan suljetulla osastolla eikä pääse sieltä pois, koska hänellä ei ole sairaudentuntoa. Muttinen täytyy pelastaa!

Romaani kertoo myös kirjailijasta, nimeltään Siekkinen, joka on ollut mykkä hyvin kauan. Hän huomaa yllättäen, että häneltä on kadonnut kymmenen vuotta.

Keijo Siekkinen tekee komean paluun suomalaisen kertomakirjallisuuden keskiöön. Huikean ironian läpi romaani tuo esiin julmia kohtaloita, mutta viime kädessä kertoja sulkee henkilönsä armolliseen, lämpimään syleilyyn.
(Gummerus)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

nuoren Johanneksen tilinpäätös

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

235

Kustantaja

Kieli

Videot

Elävän arkiston upotuskoodi