Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Jäähyväiset rakkaudelle

Videot
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Armoitetun kertojan paluu

Tässä romaani täynnä reheviä, suurenmoisia luonteita. Kirjakauppias Muttinen on hyvä ihminen. Hänen lemmittynsä Siula on ihana ja hyvä ihminen. Advokaatti Tommola on suurisydäminen lähimmäinen ja tulisieluinen jatsimies. Matemaattinen nero Merzi on jättänyt opintonsa sikseen ja keskittyy pelaamaan erilaisia rahapelejä. Näyttelijä Emaus on hyvin herkkä ihminen, hänellä on suuri kyynel.

Jäähyväiset rakkaudelle punoo henkilöiden risteävät polut kauniisti yhteen tavalla, joka tekee oikeutta itse elämän monimutkaisuudelle. Kaikkien yhteiseksi ongelmaksi kehkeytyy se, että Muttinen on mielisairaalan suljetulla osastolla eikä pääse sieltä pois, koska hänellä ei ole sairaudentuntoa. Muttinen täytyy pelastaa!

Romaani kertoo myös kirjailijasta, nimeltään Siekkinen, joka on ollut mykkä hyvin kauan. Hän huomaa yllättäen, että häneltä on kadonnut kymmenen vuotta.

Keijo Siekkinen tekee komean paluun suomalaisen kertomakirjallisuuden keskiöön. Huikean ironian läpi romaani tuo esiin julmia kohtaloita, mutta viime kädessä kertoja sulkee henkilönsä armolliseen, lämpimään syleilyyn.
(Gummerus)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Tapahtumapaikat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
nuoren Johanneksen tilinpäätös
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
235
Kustantaja
Videot
Elävän arkiston upotuskoodi