Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Lapinturisteja ja yksinkulkijoita

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Teuvo Hahl-Marjokorpi, tunnettu lapinkävijä ja kalamies, kuvaa uusissa, odotetuissa tarinoissaan kalastuksesta innostuneen turistin tuntoja tämän päivän Lapissa. Tilaa siellä toki on vieläkin, mutta ennen niin hiljaisella rautujärvellä törmää joku Ruumiinpuhaltajan tapainen yksinkulkija oranssinväriseen telttakylään, jonka edustalla perämoottorit jymisevät, tai viaton turisti saa yllättäen karkotustuomion kalanpaistonuotioltaan. Lisäpainoksi vaeltajan rinkkaan on astunut eturistiriitojen ja virkavaltaisten määräysten aiheuttama ahdistus.
Hahl-Marjokorven tarinoissa pyydetään ja saadaan edelleen kalaa, ennen muuta Lapin punalihaista, mutta pyynnin teknisistä pulmista on siirrytty yhä lähemmäs pyytäjää itseään, hänen eettisiin ongelmiinsa ja niiden ratkaisumahdollisuuksiin. Kalastus- ja retkeilykuvausten ohella kirja on kärjekäs puheenvuoro Lapin kalastusoloista käytävään keskusteluun.
(takakansiteksti)
Konkreettiset tapahtumapaikat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
156
Kustantaja
Kieli