Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kateuden polte

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Maris Matherly-Reed on menestyvä kustannustoimittaja ja onnellisesti naimisissa unelmiensa miehen kanssa. Aviopari elämä näyttää olevan yhtä juhlaa: samppanjaa, kuuluisuuksia ja seurapiiritapahtumia. Edustaminen ja johtava asema kustannustalossa eivät kuitenkaan tee Marisia onnelliseksi. Hän kaipaa työskentelyä kirjailijoiden kanssa. Tilaisuus siihen koittaa, kun hän saa käsiinsä lupaavan romaanikäsikirjoituksen.
Käsikirjoituksen ensimmäinen kohtaus tempaa Marisin mukaansa. Kolme nuorta lähtee veneretkelle, mutta vain yksi heistä palaa. Maris näkee heti, että tarinassa on aineksia menestyskirjaksi, ja etsii käsiinsä Georgian takamailla asuvan kirjailijan. Hän on Parker Evans, pyörätuolissa istuva salaperäinen erakko. Yhteistyö alkaa nihkeästi, mutta vähitellen Parker ja Maris tutustuvat. Parkerin kirjoitustyön edetessä he alkavat tuntea yhä vahvempaa vetoa toisiinsa.

Maris oivaltaa pian, ettei käsikirjoitus ole kokonaan mielikuvituksen tuotetta. Sen tapahtumien yhteys todellisuuteen on kuitenkin paljon kiinteämpi kuin hän ensin aavistaakaan. Vähä vähältä Maris alkaa tajuta, että käsikirjoitus on koston välikappale – ja että hän itse on sotkeutunut tapahtumiin peruuttamattomasti.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

520

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

347

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä