Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Väärän jäljillä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Unissa mieleeni palaa kaikki se, mitä olen elämäni aikana kokenut. Hirvikiväärin piippu työntyy kohti rintaani, ja kun se väistyy, näen räjähtävän postilaatikon, jonka mukana sinkoutuu ilmaan tyttäreni Iida.

Maria Kallio on aloittanut työt sisäasiainministeriön alaisessa perheväkivallan tutkimusprojektissa, turvallisesti työpöydän takana. Mutta tämä ei jatku kauan, sillä suomalaisen urheilumaailman huipulla tapahtunut surmatyö vie hänet takaisin vanhaan työpaikkaan Espoon poliisiin - ja piinaaviin muistoihin edellisestä, katastrofiin päättyneestä henkirikostutkimuksesta.

Maria on tutustunut toimittaja Jutta Särkikoskeen, joka on paljastanut kahden kiekonheittäjän doping käytön. Särkikosken auto suistetaan tieltä, kun hän on ollut haastattelemassa yllätysläpimurron 800 metrin juoksussa tehnyttä Toni Väärää. Myös kyydissä ollut Väärä loukkaantuu. Särkikoski on saanut tappouhkauksia jo ennen kolaria, eikä niille näy loppua.

Irtiotto menneestä ei ole Marialle helppoa, mistä kertovat häntä toistuvasti piinaavat painajaiset. Muutoksen kourissa oleva työyhteisö luo lisää paineita Marian paluulle. Kun Jutta Särkikoskeen kohdistuneet uhkaukset pannaan täytäntöön, kilpajuoksussa murhaajan kanssa ei auta jäädä lepäämään takasuoralle. Ennen kuin maalinauha katkeaa, on urheilumaailman skandaalissa poliiseja ehtinyt johtaa väärän jäljille aivan liian moni..

Väärän jäljillä on kymmenes Maria Kallio -rikosromaani.

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

378

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Ilmestynyt myös Loisto-pokkarina.