Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Nerojen paluu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Nerojen paluu on sepitetty maailmanhistoria, katsaus ihmisen kehitykseen apinan asteelta meidän aikaamme asti – ja vielä vähän matkaa tulevaisuuteen.
Olen valinnut kirjalleni kronikan muodon ja aloitan kertomukseni varhaisista pienistä esi-ihmisistä, jotka elävät Afrikan savanneilla symbioosissa isojen, laiskojen esigorillojen kanssa.
Sieltä kronikka etenee Tanskan kivikauteen, suomuumioiden aikaan. Sen jälkeen kerron niistä poliittisista juonista jotka liittyvät kuningas Herodeksen toimeenpanemaan Betlehemin lastenmurhaan. Sitten kronikka loikkaa lähes tuhannen vuoden yli Kiinaan, keskelle kulttuurivallankumousta, joka muistuttaa suuresti omana aikanamme näkemäämme.
Otan esiin Leonardo da Vincin panoksen poliitikkona, ja seuraavassa jaksossa lähdemme varhaisten uudisasukkaiden mukana Amerikkaan, minne he yrittävät luoda uuden Palestiinan. Sitten päädymme 1800-luvulle ja tapaamme Darwinin ja Freudin sammakkoperspektiivistä nähtyinä. Sen jälkeen kertomus luikertelee Neuvostoliiton vankileirisaaristoon ja meidän päiviemme Washingtoniin.
Loppukohtauksissa tapaamme suuret nerot – Beethovenin, Einsteinin, Picasson ym. – 2000-luvun geenitekniikalla henkiin herätettyinä.
Nerojen paluu kertoo historian, mutta ei sellaisena kuin se todistettavasti tapahtui vaan sellaisena miksi mielikuvituksen leikki voi sen muovata.
P. J Jersild
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

398

Kustantaja

Alanimeke

kronikka

Ilmestymisaika

Sivumäärä

417

Kääntäjä