Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

East End

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Jouluna 2004 Suomi on rikkaampi kuin koskaan ennen, mutta kaikilla ei mene hyvin. Robert Rakkola, entinen mainosmies, keikkailee helsinkiläisen kauppakeskuksen joulupukkina ja etsii elämälleen suuntaa. Hän kohtaa Virpi Iivanaisen, elämän kolhiman vartijan, jonka housujen takavyössä killuvat käsiraudat. He sitovat arastellen elämänsä yhteen.
Robertin sisar, virkanainen Brita Rakkola, kamppailee työssään länsimetron puolesta ja elämässään riittämättömyyden tunnetta vastaan. Venäläinen miesystävä hämmentää yksinhuoltaja-Britaa, jonka isä vihaa ryssiä. Britan lapsi Leevi Rakkola pitää Robert-enoaan miehenmallina ja pakenee yksinäisyyttään mielikuvitusmaailmaan.
Sisarusten isä Veikko Rakkola, entinen taksikuski ja sotilaspoika, on menneen ajan mies. Hän on jämähtänyt salaisuuksineen ja arvoineen Salpalinjan kupeeseen Kaakonkulmalle. Edesmennyt Kaija-vaimo käy muistuttamassa Veikkoa puhumattoman perheen taakasta.
East End on Suomi eilen ja tänään -romaani, usean kertojan luotsaama perhetarina kolmen sukupolven ihmisistä. Kuvaus ihmisten irrallisuudesta, siirtätaakasta ja elämän sattumanvaraisuudesta. East Endin linjat ovat ihmisten valintoja: Salpalinja, metro, linnunrata, maratonviiva.
(Aramik)

Henkilöt, toimijat

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

257

Kieli