Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Prep - elämänkoulu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Lee Fiora on älykäs runotyttö aloittaessaan opiskelun Aultin sisäoppilaitoksessa. Eliittikoulusta valmistutaan Harvardiin ja Yaleen, tunneilla ei saa käyttää farkkuja ja jokainen aamu alkaa hymnillä kappelissa. Aultissa Lee tapaa itsevarmoja, hurmaavia ja etuoikeuksiin tottuneita nuoria, joille onnellisuuskin vaikuttaa olevan helpompaa. Leen energia menee pohdiskellessa, osaako hän kysyä keskustelussa oikeat kysymykset tai nyrpistellä oikeille asioille. Viimein tyttö löytää oman paikkansa, saa ystäviä ja rakastuu – kohtalokkaalla tavalla.

Curtis Sittenfeld kirjoittaa nuoruuden epävarmuudesta, sopeutumisen vaikeudesta ja halusta kuulua joukkoon – siitä miten omanikäisten hyväksynnän hakeminen on tärkeämpää kuin vanhempien tai opettajien ja miten joskus on helpompaa jättäytyä ulkopuolelle, ettei joutuisi torjutuksi.
(Takakansiteksti)

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Tekstinäyte

Ault opetti kaiken, mitä minun tarvitsi tietää ihmisten hurmaamisesta ja vieraannuttamisesta, mitkä olivat ne täsmälliset itsevarmuuden, itseinhon, huumorin, paljastusten, uteliaisuuden, jopa – lopulta – innostumisen mitat. Lisäksi Aultissa oli elämäni näytelmän vaativin yleisö, jopa niin vaativa että myöhemmin ihmisten voittaminen puolelleen tuntui toisinaan ikävän helpolta.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

443

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

427

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä