Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vanha tramppi

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Vanhan trampin, hiilihöyryn, vana piirtyi mereen, poreili, katosi. Lämmittäjät huohottivat pannuhuoneen ilmatorven alla. Ilmaa. Ilmaa. Lisää hiiltä, huusivat tulipesät, ja huuto toistui lämmittäjien huulilta hiilisäiliöihin lemppareille. Salongissa, pöytänsä ääressä laivan kapteeni kylmänä, kovana, käskevänä.

Kuuluisan merikirjailijamme uusin on suolantuoksuinen voimallinen romaani vanhan hiilihöyryn matkasta Pohjanlahden perukoilta Bombayhin, ajalta jolloin Merimies-Unioni vielä oli lapsenkengissä ja 1930-luvun lamakausi häämötti uhkaavana merenkulkijoiden horisontissa. Unionin saartoon joutuneen Dolphinin miehistö on monenkirjavaa entisestä poliisista ja Inkerin pakolaisesta aina maajusseihin saakka ja sen kapteenilla on vaikeuksia säilyttää arvovaltansa järjestäytymisen alkeita opettelevien miestensä edessä. Hienovaraisesti ja taitavasti Koivistoinen kuvaa kapteeni Grönin ja hänen miestensä suhteita. Hänen luomansa kuva suomalaisesta merimiehestä on yhtaikaa hellyttävä ja kunnioitusta herättävä. (Takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
217
Kustantaja
Kieli