Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Euro

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Yrjö, Franziska ja Jesus tapaavat toisensa ensimmäistä kertaa luxemburgilaisen tv-yhtiön neuvotteluhuoneessa. He saavat yhteiseksi tehtäväkseen jäljittää kyseisen yhtiön liikkeelle laskemaa yhden euron kolikkoa. Kolikon sisään on valettu lähetin, jonka signaalia kolmikon on tarkoitus seurata – ja näin matka Eurooppaan voi alkaa.

Matkasta kehittyy viisikymppisen keravalaisen kuvaajan, äänittäjänä elantonsa hankkivan espanjalaisen homomiehen ja trendikkään, ammattiylpeän kolmekymppisen itävaltalaisen naisjournalistin hilpeä kiertoajelu. Sen varrella käyvät tutuksi oudot kansalliset yksityiskohdat, EU:n byrokratia sekä kolmikon omat elämäntilanteet. Ryhmän kintereillä rymyävät myös Euroopan Keskuspankin joukot, Europolin etsivät ja tv-yhtiön palkkaama karu turvallisuusagentti. Tarina kasvaa kuin itsestään absurdeihin mittoihin ja koko ajan kamera tallentaa tapahtumat kaiken kansan ihmeteltäväksi.

Realismin vaivaamassa Suomessa tämä viihteellinen seikkailu on valokylläinen outolintu, älykäs satiiri ja kahleeton komedia.

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

251

Kustantaja

Kieli